Werkwijze

Als orthomoleculair therapeut behandel ik klachten door middel van een aanpassing in voeding, leefstijl, en eventueel supplementen, tincturen en celzouten ter ondersteuning. Analyseren is het belangrijkste deel van het traject. Ik wil helder krijgen wáár het precies misgaat, zodat we het dáár kunnen aanpakken in plaats van aan symptoombestrijding te doen. Het behandeltraject is gebaseerd op deze analyse en is dus speciaal voor jou samengesteld.
Ik zie je het eerste consult het liefst “live” maar we kunnen ook virtueel afspreken als dat je beter uitkomt.

Vergoeding

Tevens kijken wij met je naar je zorgverzekering. Wellicht dat je in aanmerking komt voor vergoedingen. Wij ondersteunen en verzorgen de aanvraag voor vergoeding bij je zorgverzekeraar. Meer weten over de vergoedingen?

het behandeltraject

Voorafgaand aan het eerste consult krijg je een heel uitgebreide vragenlijst, die we tijdens dat consult bespreken. Alle informatie die je me verstrekt blijft uiteraard tussen ons.  Het kan het zijn dat ik aanvullende onderzoeken adviseer, zoals een ontlastings- of bloedonderzoek. Ik laat deze onderzoeken doen door gecertificeerde laboratoria.
Bij het eerste consult verzoek ik je ook om laboratorium uitslagen en diagnoses door huisarts of specialist mee te nemen, evenals de medicijnen en supplementen die je neemt.

Voeding, bioritme, beweging en ontspanning zijn de basis van een gezond lichaam én een gezonde geest. Maar wat is wijsheid? Het orthomoleculair consult is er speciaal voor als je je gezondheidsklachten op een grondige manier wil aanpakken, voor als je je afvraagt of je voedingspatroon wel écht gezond is en of je manier van leven je helpt om je gezondheid te optimaliseren.

 

Naast voeding spelen bioritme, beweging en ontspanning een belangrijke rol in gezond zijn en blijven. Ook hier geldt dat we kijken naar jouw persoonlijke situatie, en hoe we binnen de mogelijkheden kunnen zorgen voor een optimale gezondheid.

Als daar aanleiding toe is, kunnen we verder bloed-, ontlasting- en urineonderzoek laten doen bij een gerenommeerd laboratorium.