Intolerantie test bij de voedingstechnoloog

Voedselintolerantie is een reactie van het lichaam op bepaalde bestanddelen van voedingsmiddelen. Krijgt je elke keer na het eten van een bepaald voedingsmiddel vervelende klachten? Dan kan het zijn dat je een voedselintolerantie hebt. Deze bestanddelen worden niet verteerd of opgenomen door het lichaam. De stoffen die voedselintolerantie veroorzaken heten triggers. Een bekend voorbeeld van voedselintolerantie is lactose-intolerantie. Hierbij kunnen de darmen de suiker die voorkomt in melk niet verteren. Veel mensen met voedselintolerantie kunnen niet tegen voedingsmiddelen die prikkelende stoffen bevatten, zoals pinda's, eieren en soja. Ook kunnen ze vaak niet tegen conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen (additieven).

Waarom een Intolerantie test?

Gezondheid begint bij voeding! Iedereen is uniek, en kan klachten krijgen van verkeerde voeding. Wij onderzoeken en adviseren je welke voeding dat is. Voedingsintoleranties treden steeds vaker op, echter is het vaak lastig erachter te komen waar je precies intolerant voor bent.

Huisartsen bieden maar zelden zelf een intolerantie test aan. Met onze Intolerance test kun je altijd terecht, wanneer je vermoedens hebt dat je intolerant bent of als je wilt weten of je voedselintoleranties hebt zonder dat je momenteel klachten ervaart.

Voedingsintoleranties zijn de graadmeter voor ontstekingen. Verstoring van de hormoon balans kan leiden tot allerlei vage klachten. Vaak heeft de reguliere medische wetenschap hier geen antwoord op. Bij ons krijg je die wel. Wij testen jouw IgG-antilichaam reacties op verschillende voedingsmiddelen zoals tomaat, rundvlees, verschillende soorten gluten, enzovoort. Daarnaast krijg je bij ons een persoonlijk advies en ondersteuning.

Waar testen wij allemaal op?

Wij kunnen testen op verschillende voedingsmiddelen afhankelijk van je vraag kunnen wij hier samen in overleg een keuze maken. Een voorbeeld van een voedingsmiddelen lijst kan zijn:

Appel Banaan
Wortel Aardappel
Caseine Kiwi
Knoflook Perzik
Rogge Selderij
Mosterd Soja
Tomaat Tarwe
Ei (eigeel +eiwit) Vismengsel
Vleesmengsel Groentemengsel
Graanmengsel1 Graanmengsel2
Kruidenmengsel Melkmengsel
Noten/zadenmengsel Fruitmengsel

 

Ja graag, ik wil het weten!

Stuur me een email waarin je (kort) uitlegt waar je last van hebt. Als ik denk dat ik je kan helpen en jij ziet dat ook zitten, maken we een afspraak voor een consult en stuur ik je een intake formulier. Je mag me natuurlijk ook bellen op 0653856470