Ziek aan het begin van je vakantie? Advies omgeving Berkel en Rodenrijs

Het is eindelijk zo ver: vakantie! Zul je net zien dat je op de eerste dag van je vakantie ziek wordt. Je bent grieperig, dood moe, hebt ineens migraine of voelt je opgejaagd. Terwijl je de rest van het jaar gewoon kerngezond was. Pech gehad denk je? Nee, dit komt veel vaker voor dan je denkt. Maar hoe komt dit? En belangrijker nog, wat doe je eraan?

Slechte voorbereiding

Een van de oorzaken begint al voordat je vakantie hebt: de eindsprint. Nog net voor de vakantie wil je alle deadlines halen, het hele huis aan kant hebben en zorgen dat je alle overige taken af krijgt zodat je gerust op vakantie gaat. Hierbij komt extra adrenaline vrij, wat je gezondheid niet ten goede komt. En als het dan vakantie is, willen mensen deze tijd meteen goed benutten en vanaf dag 1 op vakantie gaan. De vakantie voorbereidingen zorgen voor de nodige stress. Op het laatste moment je tas inpakken en dan bedenken dat je je vliegtickets ook nog moet printen. Weer extra stress voor je lichaam.

 

Van thuisblijven wordt je ook ziek

Niet alleen voor de reizigers is vakantie soms afzien, ook voor thuisblijvers klinkt vakantie soms leuker dan het werkelijk is. Er zijn behoorlijk wat mensen die er best tegen op kijken om al die “leuke” dingen te ondernemen. Nu je tijd hebt moet je ineens van alles doen; familie opzoeken, zomerkleren kopen, barbecue met de buurt organiseren of de tuin in orde maken. Zo ben je de hele dag in de weer met je vakantie te vol te plannen. Daarnaast is je levensstijl ook ineens omgegooid. Veel mensen eten tijdens de vakantie ongezonder, gebruiken meer alcohol en slapen onregelmatiger, te lang of juist te kort. Dit is iets waar je lichaam aan moet wennen, en iets wat eigenlijk ook niet zo goed is voor je lichaam. En dan is er nog een laatste groep die erg veel last kan hebben van ziekte tijdens vakantie; de controlfreak. Wie altijd alles netjes gepland wil hebben, en z’n werk maar moeilijk kan loslaten vindt stilzitten maar niks. Schuldgevoelens over het niksdoen is iets wat vaak optreed, of ze richten zich juist om andere taken om toch bezig te blijven. Hierdoor verlaagd je weerstand omdat je niet tot rust komt.

Onze tips

Om te voorkomen dat jij niet ziek wordt op vakantie hier een paar tips: • Plan vooruit! Zorg dat je de laatste week voor je vakantie niet hoeft te stressen om je werk af te kijken. • Ga niet de 1e dag van je vakantie op reis, maar neem ook niet totale rust. Zorg dat je geleidelijk afbouwt voor je vakantie zodat je lichaam kan wennen. • Blijf gezond eten, dit verhoogd je weerstand en werkt stress verlagend. Lees ons artikel vakantie: gezonde voeding voor tips over wat je het beste kunt eten op vakantie, krijg voedingsadvies op maat in omgeving Berkel en Rodenrijs of test je intoleranties in omgeving Berkel en Rodenrijs zodat je weet welke voeding je beter kan vermijden op vakantie. • Toch ziek? Blijf bewegen, dit is HET middel tegen vermoeidheid, stress of hoofdpijn. Weinig tijd en toch sporten? Wellicht is een EMS-training omgeving Berkel en Rodenrijs wel iets voor jou!

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je niet ziek wordt van je vakantie. Volg onze tips en je zult merken dat je je beter voelt, en meer kunt genieten van je vakantie. Wil je meer tips of persoonlijke begeleiding? Kom dan eens gratis en vrijblijvend langs in een van onze vestigingen.

Vakantie: gezonde voeding

Heb jij intoleranties?

EMS-training. Snel sporten!

Maak gratis en vrijblijvend kennis

BRONNEN:

  • https://www.gezondheidsnet.nl/vakantie/waarom-telkens-ziek-in-je-vakantie
  • http://www.ad.nl/nieuws/eindelijk-vakantie-en-dan-ben-je-ziek~afdb3ae3/
  • http://www.volkskrant.nl/archief/waarom-word-je-ziek-aan-het-begin-van-de-vakantie~a3310591/
  • https://www.nursing.nl/verpleegkundigen/achtergrond/2012/8/altijd-ziek-op-vakantie-of-in-het-weekend-nurs008121w/