Fit & Slank voor de zomer! De tips voor afslanken 2023 in Barendrecht

De zomer van 2023 komt eraan in Barendrecht . Dan wil je er natuurlijk fit en slank uitzien. Daarom geven wij in dit blog een aantal afslank tips die je helpen om verantwoord, en nog snel voor de zomer af te vallen.

1. Fit & Slank door genoeg te eten

Ook al is je doel slank zijn voor de zomer, uiteindelijk doe je het voor de lange termijn. Blijvend op gewicht blijven. Daarom is gezond afslanken belangrijk. Veel mensen proberen net voor de zomer (te) snel af te vallen, het crash dieet. Dit geeft je lichaam een gebrek aan energie, waardoor het op de spaarstand gaat. Het lichaam houdt dan juist alle calorieën zo lang mogelijk vast in plaats van ze te verbranden. Dit geeft natuurlijk niet het resultaat wat je zoekt. Blijf dus genoeg eten tijdens het afvallen. In een eerder blog schreven we al over de spaarstand van je lichaam. Lees lichaam in de spaarstand door lijnen

 

2. Fit & Slank door gezond eten

Gezond eten betekent dus genoeg eten. Drie maaltijden per dag is hierbij een goede basis. Kies voor gezonde tussendoortjes. Eet liever geen voedingsmiddelen die bewerkt zijn, of uit de fabriek komen. Bedenk van te voren wat je plan is voor die dag of morgen. Plan je maaltijden. Zoek van tevoren recepten die je lekker lijken. Maak thuis bijvoorbeeld een recept voor een grote lunch salade, en neem gezonde tussendoortjes mee. Zo kom je minder snel in de verleiding om toch ongezond of gemakkelijk voedsel te eten. Het allerbeste werkt natuurlijk een voedingsplan op maat. Bijvoorbeeld die van Total Body Metabolic, gebaseerd op je eigen bloedwaarden. Dan weet je zeker dat je tijdens het afvallen de juiste voeding voor jouw lichaam binnen krijgt. Lees Voedingsplan op maat.

 

3. Fit & Slank door niet te stressen

Zoals je ziet vraagt gezond eten om goede planning. Het zoeken van recepten kan helpen, maar toch zal je lichaam in deze situatie van afvallen anders reageren. En dat is jammer, aangezien stress aan je dijen blijft plakken. De stresshormonen die vrijkomen in je bloed kunnen namelijk de vetopslag stimuleren. Niet alleen gezond eten en sporten zijn belangrijk bij afvallen, maar zeker ook je emotionele toestand.

 

4. Fit & Slank doe je samen

Wat zeker goed helpt tegen de stress, maar ook als motivatie, is om samen te lijnen. Stel samen met een vriendin een doel op, en probeer elkaar te stimuleren. Deze motivatie kun je natuurlijk ook krijgen van een personal trainer of met een persoonlijke voedingscoach. Het gaat immers om meer dan eten. Bij ons voedingsplan zit altijd persoonlijke begeleiding, die je extra helpt je doel voor de zomer te bereiken. Lees meer over de persoonlijke aanpak.

5. Fit & Slank door realistisch te blijven

De laatste tip voor afvallen voor de zomer; ken jezelf en blijf realistisch. Bedenk goed voor jezelf wat haalbaar is. Train je nu 1x per week? Ga dan niet ineens 6x per week trainen, maar bouw langzaam op. Blessures treden het meeste op wanneer mensen ineens veel besluiten te sporten. Begin daarom het liefste onder professionele begeleiding. Denk eens aan het opbouwen van spieren door elektrostimulatie. Zo sport je op een verantwoorde manier met resultaat, zonder je lichaam teveel te belasten. Blijf ook realistisch in je voeding en je doel. Lekker eten hoort bij het leven, dus staar je niet elke dag blind op de weegschaal.

Snel afvallen doe je het beste op een gezonde manier. Hopelijk geven de tips in ons blog je een goede start voor een fit & slank zomer 2023. Wil je meer tips of persoonlijke begeleiding? Kom dan eens gratis en vrijblijvend langs in onze vestiging omgeving Barendrecht .

Lees meer over ons voedingsplan

Lees meer over elektrostimulatie

Maak gratis en vrijblijvend kennis omgeving Barendrecht

BRONNEN:

  • http://www.ilovehealth.nl/food/gezond-afvallen-voor-zomer/
  • http://www.slankvoordezomer.nl/
  • https://sochicken.nl/snel-afvallen
  • http://fitbeauty.nl/fit-voor-de-zomer-tips-deel-1/
  • http://www.eatrunlove.nl/fit-zomer-tips/