Total Body Metabolic Balance in Rotterdam of elders in Zuid-Holland

Het Your Total Body Metabolic Balance dieet van De Voedingstechnoloog in Rotterdam, Zuid-Holland, pakt de specifieke oorzaken van overgewicht aan. Vaak is de oorzaak een mix van verkeerde voeding en een verstoorde hormoonbalans. Daardoor heb je een groter risico op diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en bepaalde soorten kanker. Bij het Metabolic Balance dieet van De Voedingstechnoloog in Rotterdam, Zuid-Holland, gebruiken we gezonde voeding als medicijn. Het persoonlijk voedingsplan dat we voor je opstellen, is er op gericht je hormoonbalans te herstellen en laat je lichaam de voeding weer omzetten in energie in plaats van vet.


Het Metabolic Balance dieet van ons in Rotterdam helpt je om te stoppen met alle diëten

We kunnen gerust stellen dat de stofwisseling, of het zogenaamde metabolisme, de draaischijf is van ons lichaam. Niet alleen zorgt die verzameling van biochemische processen, die plaatsvinden in cellen en organismen in ons lichaam, ervoor dat goede stoffen worden opgeslagen en slechte stoffen of afvalstoffen worden verwerkt. Het is ook essentieel voor een goede en gezonde lichaamsbouw. Bij De Voedingstechnoloog in Rotterdam, Zuid-Holland, spelen we daar op in door middel van het Metabolic Balance dieet.

De invloed van de werking van jouw stofwisseling op je gewicht

Je hebt vast wel eens gehoord dat mensen die niet overdreven eten er toch erg snel gewicht bij krijgen, terwijl anderen alles eten zonder er ook maar één kilo bij te krijgen. Ook dit fenomeen kan veroorzaakt worden door onze stofwisseling. Sommige mensen beschikken over een tragere stofwisseling, waardoor het lichaam vetstoffen niet voldoende kan afbreken. Het is belangrijk om te weten dat een verstoorde werking aan de basis kan liggen van overgewicht, maar ook ondergewicht.


Wat is metabolisme?

Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Metabolisme heeft één belangrijke kerntaak, namelijk: zorgen voor een goede energieproductie in ons lichaam. Die energieproductie wordt enerzijds verkregen door de aanvoer van zogenaamde bouwstoffen en anderzijds door het afvoeren van afvalstoffen. Wanneer dat proces niet op een correcte manier kan worden uitgevoerd, zal je lichaam daar snel de nodige tekenen van vertonen.

De “grondstoffen” die nodig zijn voor de productie van energie komen via voeding ons lichaam binnen en worden bij een niet goed werkende stofwisseling als het ware opgeslagen in de vorm van vet. Bij mensen met een normale stofwisseling of een normaal metabolisme is dat niet het geval. Bij hen worden alle “grondstoffen” op een vlotte manier verwerkt en wordt op die manier de nodige energie opgewekt om het lichaam alle taken te kunnen laten uitvoeren. Daarnaast zullen mensen met een goedwerkende stofwisseling ook veel minder snel overgewicht hebben, omdat het aanwezige vet zeer efficiënt verwerkt wordt.


Trage stofwisseling en stofwisseling stimuleren

Onderzoek naar een vertraagde werking van de stofwisseling heeft in het verleden bewezen dat dit deels erfelijk is bepaald. Wanneer je met een trage stofwisseling wordt opgezadeld, kun je daar gelukkig wel zelf veel aan veranderen. Verschillende handelingen kunnen er namelijk voor zorgen dat je stofwisseling als het ware extra wordt aangezwengeld. Een belangrijk deel hiervan heeft betrekking op de voeding die je eet. Met een voedingsplan van onze organisatie in Rotterdam, Zuid-Holland, voor het Metabolic Balance dieet weet je precies wat je moet eten om de juiste resultaten te bereiken.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Ben je benieuwd of het Metabolic Balance dieet van onze afvalcoach in Rotterdam, Zuid-Holland, iets voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@voedingstechnoloog.nl. We nemen vervolgens telefonisch contact met je op om jouw wensen te bespreken en samen te bepalen welk programma hier op aansluit. Ook als je algemene vragen hebt over het Metabolic Balance dieet van onze organisatie in Rotterdam, Zuid-Holland, neem je contact met ons op via bovenstaande contactgegevens.