Hoe voorkom je muggen- en wespenbeten ?

De beste preventiemaatregel blijft je lichaam zo goed mogelijk te bedekken met beschermende kledij. Toegegeven, dat is knap lastig bij warm weer.
Een muskietennet in de slaapkamer is ook een troef van onschatbare waarde, zeker om kinderen rustig te laten slapen.

Mensen die in de zomer buiten eten doen er goed aan zo weinig mogelijk suikerrijke producten op de tafel te zetten. Suiker is niet enkel een lekkernij voor ons, maar ook voor de wespen en de bijen. De ‘steekdiertjes’ komen ook veel sneller op je af indien je parfum of een sterke deodorant gebruikt. Hetzelfde geldt voor al te kleurrijke kledij. De insecten denken dan sneller dat je een voedzame bloem bent. Vermijd ook, voor zover dit kan, om kunstlicht aan te steken gedurende een zomernacht. Muggen beschouwen dit als een persoonlijke (steek)uitnodiging.

Indien je toch gebeten wordt door een insect kan azijn je tijdelijk helpen. Giet een beetje azijn voorzichtig op de plaats van de insectenbeet. De zuurtegraad van azijn werkt antiseptisch en kan de pijn iets verlichten. Er zijn voldoende middelen te koop om insecten ofwel te elimineren of ze ver van je lichaam weg te houden.

Posted in weetjes and tagged , , .